Händiga frun – en chimär?

Publicerat den

På sommaren är jag med hus. Det är lite som att vara bigamist  – huset kräver i likhet med en make uppmärksamhet från en hyfsat kärleksfull maka och en hel del till.
Som många andra (tror jag) så har jag ett självförtroende när det gäller praktiska saker som ser ut som ett alplandskap, pendlande mellan euforiska höjder och nattsvarta misslyckanden. Jag fixar. Ibland går det bra – makens gamla PC fick ett nytt liv efter en resolut räddningsaktion. Ibland går det dåligt – mitt senaste försök att laga en punka på cykelns framdäck var precis lika katastrofalt som de tidigare. Ändå stod det att läsa på nätet att det var jättelätt och skulle ta max en kvart. Vems var felet? Artikelförfattarens eller mitt?
Nu i dag rev jag upp cisternen på en gammal toalett, fabrikat IDO från tidigt 80-tal. Den läcker hejdlöst, och nu står den stackarn på tur för att räddas av mig. Jag började alltså med att ta av locket, kavla upp ärmarna och köra ner händerna i cisternen. Precis då knackade det på dörren och där stod två förhoppningsfulla kaffegäster, så det blev ju en naturlig paus i arbetet. Sen tog jag fritt – är man hantverkare så är man!

Flottör med något vidhängande som jag inte vet vad det är.
Flottör med något vidhängande som jag inte vet vad det är.

I morgon startar jakten på lämpliga reservdelar – mitt skakiga självförtroende ( och toaletten) skulle må bra om jag lyckas med detta.
Annars får jag  väl rodnande räta ut det där frågetecknet i rubriken och klä mig i säck och aska.

Annons

En reaktion till “Händiga frun – en chimär?

    Gunnel Malmström sade :
    14 juli, 2013 kl. 12:54

    Återigen, det är alltid en glädje att läsa dina inlägg, så på pricken du beskriver allt!!
    Jag beundrar dig för att du inte ger upp dessa projekt, det hade jag gjort långt tidigare.. Kan bero på lättja (enl. min make) eller smidighet (i mina ögon).
    Lycka till önskar Gunnel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s