Om mig

Iwa (kopia)  Jag är operasångerska och sångpedagog. Numera är jag aktiv i styrelsen för Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister, där jag är vice ordförande, och ordförande för Stiftelsen Joel Berglunds stpendiefond. I Röstforum är jag  numera redaktör för tidningen Röstläget och webbansvarig till dess den nya hemsidan kommer igång.

Jag är aktiv på Facebook och på Twitter, (fast jag är dålig på att kvittra),  och sedan  hösten 2010 student vid Stockholms Universitet.

Bloggen Dagmargustafsonselever.wordpress.com skapade jag för några år sedan, eftersom den föreningen vid den tiden inte syntes alls på nätet.

Yrkesmässigt undervisar jag i sång (ger privatlektioner), något som jag började med redan omkring 1970, men som under perioder har gått mer på sparlåga. Nu har jag mer tid och tycker  det världens roligaste yrke.

Under en period jobbade jag även med  Musikaliska Akademiens projekt,  Levande Musikarv. Målet är att tillgängligggöra äldre musik, som är alldeles för bra och intressant för att ligga ospelad. Där har jag skrivit artiklar om Fritz Arlberg, Birger Anrep-Nordin,  Carl- August Stieler, Hildor Lundvik och Jenny Fahlstedt.

Jag har läst musikvetenskap på Stockholms Universitet, och 2016 fick jag min magisterexamen.

I somras deltog jag aktivt i ICVT, en internationell sångpedagogkongress, som ägde rum i Stockholm för första gången.

Nu hösten 2017 läser jag en kurs i journalistik för att bli lite bättre på att göra Röstforums tidning Röstläget. Dessutom administrerar jag Joel Berglunds stipendium, där vi kommer att ha provsjungningar i november.

Mer om mig finns på min webbsida

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s