Till Arvika med en deppig liten vals

Publicerat den

Jag sökte kursen i höstas, men har inte varit säker på att den skulle bli av. Men i morgon ska jag äntligen iväg till Ingesund för första lektionen i ”komposition och arrangering.” Det visade sig så sent som i går att jag skulle medtaga några av mig komponerade verk. Det gick snabbt att konstatera att det inte fanns några, och att det var bäst att ta tjuren vid hornen och kasta sig in i komponerandets ljuva värld utan några som helst förberedelser.
Det är som bekant aldrig någon idé att invänta inspiration. Det är klart bättre att bara göra, och helst med samma inställning som när det gäller cykling: det måste gå undan. Annars tappar man både balansen och sugen. I en skrivarkurs jag gick för några år sedan övade vi att vrålskriva under några minuter, så snabbt att vi inte hann vara självkritiska. Alltså tänkte jag tillämpa samma spelregler på musik.

Nykomponerat
Nykomponerat

Så nu sitter jag här med en dyster liten vals under rubriken ”Trasiga skor”. Just tanken på trasiga skor gav mig lite sorgset Ferlinsk stämning så att jag kunde komma igång. Och när jag var klar med den blev det en liten visa till text av en av mina favoriter, Gabriel Jönsson. Betydligt mer uppåt, och en ljuvlig text som får mig att längta alldeles våldsamt till våren i Skåne.

Nybörjare är nybörjare. Men det här var otroligt kul! Eller är väl i alla fall tills jag får min dom i morgon…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s