Noter, noter noter! Men vart är jag på väg?

Publicerat den Uppdaterat den

Det går väl alltid framåt på något sätt. Just nu går det framåt efter noter för mig. Jag skriver fler noter, jag börjar skriva snabbare, jag har till och med kopplat ihop ett lånat keyboard med datorn, och då går  det undan ännu mer. All denna teknik och min ökade arbetshastighet i notskrivningen råder dock inte bot på ett problem: nämligen min högt utvecklade förmåga att gå vilse.

Tangentbordet
Tangentbordet

På det helt reella planet har jag ett risigt lokalsinne, som jag försöker trimma och testa så gott det går. Senast idag på väg till Gallerian från Sergels torg bestämde jag mig för att ha total koll så att jag visste åt vilket håll Hamngatan skulle ligga när jag väl kom in i Gallerian från små sneda gångar förbi godis och mackor. Jag kom in i Gallerian, glad som en speleman, visste precis åt vilket håll Hamngatan skulle ligga, och så låg den åt FEL håll! Fortfarande förstår jag inte hur det gick till.
Lite samma sak är det med den musik jag börjat skriva sedan snart två veckor. Det startar fint,  jag är full av självförtroende och goda uppslag, men efter ett tag inser jag att jag tappat orienteringen. Jag stirrar misstroget på noterna, lyssnar igenom härligheten ytterligare fem gånger och undrar hur i hela friden jag kunde landa så fel, så konstigt och ologiskt! Hur kom jag hit?
Jo, jag vet värdet av att göra en skiss innan man sätter igång, att ha en plan och sedan hålla sig till den. Det är bara det att någonstans på vägen tappar jag greppet och åker ur spår. Sedan vaknar jag svettig i vargtimmen i högsta beredskap för att lösa problemet. Går inte.
Nu betyder det här inte att jag ständigt kör fast och trasslar in mig. Skriver jag bara en tillräckligt kort låt brukar det ordna sig. Så kanske har jag redan nu funnit min musikaliska nisch –  specialiserad på låtar som närapå hinner sluta innan de börjat.  Och så tråkar man inte ut folk heller!

Annons

En reaktion till “Noter, noter noter! Men vart är jag på väg?

    Anne Marie Tålig sade :
    14 februari, 2014 kl. 12:07

    Se upp för Kungsgatan! Den ändrar riktining när man minst anar det! Och Kulturhuset har också varit förändringsbenäget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s